ذغال طراحی

آموزش ساختن ذغال طراحی در خانه (12 قدم)

استفاده از زغال های طراحی از گذشته های دور رواج داشته و بسیار پر طرفدار بوده است. در ابتدا از زغال های طراحی برای طراحی های سطح های وسیع استفاده می کردند، اما زغال های طراحی سریعا کثیف و لکه دار می شدند. به همین علت در طراحی ها، زغال های طراحی را همراه با ابزار های دیگر طراحی، استفاده می کردند. امروزه یکی از پر کاربرد ترین ابزار ها در طراحی، ذغال طراحی coal design است. قیمت ذغال طراحی، بر اساس انواع ذغال طراحی، متفاوت است. زغال طراحی بسیار خوش رنگ تر و تیره تر از انواع مداد های طراحی هستند.

برخی از کاربرد های ذغال طراحی

  • از زغال های طراحی نیز مانند مداد ها برای سایه زنی ها استفاده می کنند.
  • در سایه زنی های با معنا مثل هاشور زنی ها؛ می توانیم از زغال های طراحی استفاده کنیم.
  • از زغال های طراحی برای طرح زنی ابتدایی روی بوم ها هم استفاده می شود.
  • استفاده ی بسیار زیاد هنرمندان از زغال های طراحی، در طراحی های فیگور می باشد

انواع ذغال طراحی

زغال طراحی انواع و تقسیم بندی های مختلفی دارد.تقسیم بندی ذغال طراحی به شکل زیر است :

  1. از نظر جنس و میزان تیرگی
  2. از نظر سختی و نرمی
  3. از نظر رنگ
  4. از نظر فرم
  5. و همچنین مداد های زغالی

زغال های طراحی از نظر جنس و میزان تیرگی

زغال های طراحی از این رو به دو گروه تقسیم می شوند:

  • زغال های طراحی طبیعی
  • زغال های طراحی فشرده

زغال های طراحی طبیعی

زغال های طراحی طبیعی

این نوع ذغال طراحی، از چوب درخت مو ساخته می شوند. جنس ذغال طراحی طبیعی بسیار شکننده است. این نوع ذغال طراحی اثر کمی دارد و به راحتی از روی صفحه های کاغذ طراحی پاک می شود. همین ویژگی کم اثر بودن زغال های طراحی طبیعی باعث می شود تا اصلاح و ویراش طرح ها روی صفحه ی طراحی، راحت تر صورت گیرد. پس از استفاده از این نوع زغال طراحی، برای پایداری طرح، باید از اسپری های فیکس کننده استفاده کرد. توصیه می شود از زغال های طبیعی، بیشتر در لایه های زیرین استفاده کنید.

ذغال طراحی فشرده

این مدل از زغال طراحی از مخلوط گرد زغال یا دوده با پارافین و بیندر ( نوعی چسب ) ساخته می شود. این نوع از زغال طراحی به دلیل میزان تیرگی بالا، در انواع طراحی ها مورد استفاده ی طراحان قرار می گیرند. از این نوع ذغال طراحی برای تیرگی ها در سطوح کلی و وسیع استفاده می شود.

ذغال طراحی فشرده نیز در دو نوع چرب و خشک وجود دارند. این نوع از زغال طراحی به نسبت نوع طبیعی زغال های طراحی، چسبندگی بیشتری را روی صفحه ی کاغذ طراحی نشان می دهند، با این حال، در این مدل نیز به اسپری فیکس احتیاج است. توجه داشته باشید که انواع ذغال طراحی چرب، به دلیل این که در روغن خوابانیده می شوند دارای تاریخ انقضا هستند و پس از مدتی خشک می شوند.

زغال طراحی از نظر سختی و نرمی

زغال های طراحی بر اساس میزان سختی و نرمی به سه گروه

  1. زغال سفت یا خشک
  2. زغال با سختی متوسط
  3. زغال نرم

تقسیم بندی می شوند.

ذغال طراحی از نظر رنگ

در بازار، زغال های طراحی در چند رنگ عرضه می شوند. رنگ اصلی آن ها مشکی است، ولی زغال های طراحی در رنگ های قهوه ای، خاکستری و سفید نیز وجود دارد که زغال های طراحی سفید ساخته شده از گچ نرم می باشد.

زغال های طراحی از نظر فرم

ذغال طراحی در دو مدل استوانه ای و یا با مقطع چهارگوش تولید و عرضه می شوند.

مداد های زغالی

مداد زغالی، که از دیگر انواع ذغال طراحی اند؛ نیز مانند سایر زغال طراحی، از لحاظ رنگ، جنس و تیرگی با یک دیگر تفاوت دارند. مداد زغالی، زغال طراحی هستند که با پوشش چوبی محافظت می شوند، که همین امر سبب افزایش طول عمر ذغال طراحی می شود. مداد های زغالی، مانند مداد های طراحی در انواع سخت و نرم وجود دارند.

مداد های زغالی

همچنین بخوانید: طراحی آکادمیک : شروع طراحی با اصول علمی و درست!

در کنار انواع ذغال طراحی که در بالا گفته شد؛ امروزه طراحان و هنرمندان، ذغال طراحی دیگری از جمله زغال بید و پودر زغال را نیز مورد استفاده قرار می دهند. از پودر زغال ها همراه با چسب، برای ساخت مداد زغالی استفاده می کنند.

زغال بید

زغال طراحی بید، با نام قلم بید نیز شناخته می شود. زغال های طراحی بید در واقع همان چوب سوخته است. این نوع از زغال های طراحی بسیار نرم می باشند و رنگ مخملی خاکستری و نقره ای مانندی را ارائه می دهند.

ویژگی های ذغال طراحی

زغال های طراحی نیز مانند مداد گچی برای اجرای بسیاری از طراحی های مختلف استفاده می شود. با استفاده از زغال های طراحی؛ می توان سطح های خاکستری رنگ تیره ای را به وجود آورد که این کار به دو روش امکان پذیر است:

روش اول: ایجاد سطح های تیره که از طریق ایجاد فشار های یکنواخت دست روی ذغال طراحی، لایه های خاکستری رنگ شکل می گیرد. با تکرار این کار نیز می توان میزان تیرگی سطح را به میزان لازم و دلخواه، بالاتر برد.

روش دوم: در اجرای روش دوم که به مهارت، دقت و تجربه نیاز است، با زیاد و کم کردن فشار دست، روی زغال های طراحی، شدت ایجاد روشنی و تیرگی روی سطوح را می توان کنترل کرد.

از زغال های طراحی برای به تصویر کشیدن سایه ها و نور های طبیعت و طراحی هایی از مجسمه ها، اشیاء و حیوانات هم استفاده می شود.

روش های به کارگیری ذغال طراحی

روش های به کارگیری ذغال طراحی

زغال های طراحی، ابزاری هستند که می توان نوک آن ها را همانند نوک مداد های طراحی باریک کرد و برای طراحی های ظریف و ریز از آن ها استفاده نمود. اما مهم ترین ویژگی زغال های طراحی، به کارگیری آن ها در سطوح وسیع و استفاده از پهنای زغال های طراحی است.

به طور کلی با زغال های طراحی به سه روش زیر طراحی می کنند:

روش اول: طراحی با پهنای زغال های طراحی

در طراحی های که به صورت پهن صورت می گیرد زغال را به شکل پهنا روی کاغذ می کشند که با استفاده از این روش می توان با سرعت سطوح وسیع را پوشش داد و برای ایجاد تیرگی های بیشتر باید لایه های جدیدی را بر روی سطح کاغذ طراحی خود ایجاد کنید.

روش دوم: طراحی با نوک زغال های طراحی

ایجاد خط های متنوع و متفاوت با زغال های طراحی، امکان ایجاد طراحی های گوناگونی را به وجود آورده. در روش طراحی با نوک زغال های طراحی، زغال های طراحی را به روشی مانند روش طراحی با نوک مداد های طراحی مورد استفاده قرار می دهید.

روش سوم: روش ترکیبی پهنا و نوک زغال های طراحی

در روش ترکیبی پهنا و نوک زغال های طراحی؛ از ترکیب خط ها و سطوحی که زغال های طراحی ایجاد می کند استفاده می شود. روش ترکیبی پهنا و نوک زغال های طراحی، روشی کلاسیک شناخته می شود که بیشتر برای طراحی های مجسمه ها به کار برده می شود.

آموزش قدم به قدم ساخت ذغال طراحی در خانه

در بازار، انواع ذغال طراحی متنوعی عرضه می شود. قیمت زغال طراحی مناسب هستند. ولی تجربه ی ساخت زغال طراحی در خانه؛ تجربه ای بسیار جذاب است که پیشنهاد می شود بر طبق آموزش ساخت زغال طراحی؛ حتما آن را امتحان کنید. که در ادامه چند دستور آموزش ساخت ذغال طراحی را به صورت مرحله به مرحله و قدم قدم برای شما قرار داده ایم.

ذغال طراحی فشرده

همچنین بخوانید: آموزش طراحی چهره | از اصول اولیه تا 8 تکنیک طراحی سریع چهره

روش اول ساخت ذغال طراحی در خانه

  1. برای ساخت زغال طراحی در خانه بر طبق آموزش ساخت ذغال طراحی در خانه، ابتدا به مقداری شن کاملا خشک دریا، مقداری هیزم خشک و یک قوطی یا ظرف فلزی مثل قوطی های روغن جامد یا قوطی های رنگ که درب آن کاملا بسته و چفت شود، احتیاج دارید. قوطی فلزی عایق هواست و ضد حرارت است. قوطی فلزی در اینجا نقش کوره را ایفا می کند. توجه داشته باشید که ظرفی که استفاده می کنید حتما فلزی باشد، زیرا جنس های دیگر مانند شیشه خطرناک است. ظرف شیشه ای در اثر حرارت و فشار هوا شکسته شده و مراحل کار به پایان نمی رسد.
  2. برای تهیه ی زغال های طراحی، از هر نوع چوبی می توانید استفاده کنید اما پیشنهاد ما به شما، استفاده از شاخه های باریک درخت مو یا بید است.
  3. شاخه های درخت مو، بید یا هر درخت دیگری را که تهیه کرده ایم ، پوست می کنیم. دقت داشته باشید که تکه های چوبی که تهیه می کنید حتما خشک باشند، چرا که در صورت خشک نبودن چوب ها، زغال هایتان کج و خمیده می شوند.
  4. چوب های پوست کنده شده را به اندازه ی مورد نیاز برش می دهیم. مثلا قطعات 10 سانتی متری. چوب ها پس از قرار گرفتن در کوره و در حین تبدیل شدن به زغال، کمی کوچک تر می شوند.
  5. آماده کردن قوطی فلزی برای کوره. ابتدا روی درب قوطی را با پیچ گوشتی و چکش سوراخ سوراخ می کنیم. تقریبا 5 تا 6 سوراخ. این سوراخ ها برای خروج گاز ها از قوطی در حین ساخت زغال هاست که البته برخی معتقدند که ایجاد تنها یک سوراخ روی درب قوطی فلزی کافی است
  6. شن هایی که تهیه کرده ایم را الک می کنیم. شن ها حتما خشک باشند
  7. چوب ها را دسته بندی می کنیم.
  8. شن ها را کف قوطی می ریزیم
  9. چوب های دسته بندی شده را داخل قوطی قرار داده و توسط شن ها محکم می کنیم.
  10. با هیزم ها آتش درست می کنیم. توجه داشته باشید که هیزم هایی را انتخاب کنید که توانایی روشن ماندن برای مدت طولانی را داشته باشند.
  11. قوطی فلزی یا همان کوره را در وسط قرار داده و هیزم ها را دور تا دور آن می چینیم. زمان و میزان حرارت به تجربه بستگی دارد. بهتر است حرارت بین 350 تا 1000 درجه ی فارنهایت باشد.پس از چند دقیقه، صداهایی از قوطی شنیده می شود و شما خارج شدن گاز ها را مشاهده می کنید.
  12. بعد از گذشت حدودا نیم ساعت ظرف را از روی هیزم ها برداشته و تا خنک شدن آن ها صبر می کنیم

پیشنهاد می شود، برای به دست آوردن تجربه در ساخت زغال های طراحی در خانه، این کار را چندین سری انجام داده و موارد مختلف را امتحان و آزمایش کنید

برای مثال در سری اول می توانید دو دسته چوب، یک دسته چوب درخت بید و دسته ی دیگر چوب های درخت مو را قرار دهید و پس از اتمام کار کیفیت زغال های طراحی ساخته شده را با یک دیگر مقایسه کنید.

در سری دوم می توانید از چوب های تر استفاده کنید تا متوجه شوید که آیا خم شدن زغال ها به تر بودن چوب ها ارتباطی دارد یا خیر. زیرا برخی معتقدند که خم شد زغال های طراحی، پس از آماده شدن، به دلیل تر بودن چوب هاست و برخی دیگر بر این نظرند که اگر چوب ها مدت زیادی در کوره بمانند، خم می شوند.

ساخت ذغال طراحی

سری های بعدی می توانید زمان سوختن چوب ها را کمتر یا بیشتر کنید و دیگر موارد این چنینی، که پروسه ی جذاب و سرگرم کننده ی ساخت زغال های طراحی در خانه را، برای شما جذاب تر و جالب تر کند.

دومین آموزش ساخت ذغال طراحی در خانه

تکه های چوبی را که از قبل آماده کرده اید را در ورق آلومینیوم می پیچید، به طوری که هیچ هوایی وارد آن نشود؛ سپس فویل را روی شعله ی اجاق گاز قرار داده و اجازه می دهیم تا حاضر شود. این روش ساده ترین و بی دردسر ترین روش ساخت زغال در خانه است.

اگر زغال های طراحی را در خانه و با یکی از روش های بالا ساخته شوند، معمولا محکم تر از زغال های طراحی که در فروشگاه لوازم التحریر به فروش می رسند هستند. هم چنین این زغال های طراحی، دیر تر از زغال های طراحی آماده ی موجود در بازار، تمام می شوند.

 

برخی از سوالات رایج

 

 

نوشته های مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.